Basis Cursus


Aan beide zijden van de Frans-Belgische grens liggen twee industriŽle hogescholen: de Ecole des Mines te Douai en de Hogeschool West-Vlaanderen, Departement PIH in Kortrijk, met interessante complementaire didactische mogelijkheden rond WKK. Douai is gespecialiseerd in de thermodynamische aspecten en heeft een labo met een 15 bar ketel, een tegendrukstoomturbine, een absorptiekoelmachine, Ö Kortrijk staat bekend voor haar kennis van de elektrotechnische aspecten en heeft labos met een gasmotor WKK, alternatoren en power quality uitrusting. Dit met de ondersteuning van het gerenommeerde labo Lemcko.

Deze basis cursus is veel meer dan een klassieke magistrale lessenreeks over WKK. Het zal een combinatie worden van lessen en praktische oefeningen: labos en computersessies. Daarom wordt het aantal deelnemers beperkt tot 16.

Wij organiseren deze cursus regelmatig. De volgende sessie is gepland van 4 t.e.m. 8 september 2006. Deze zal een dubbele cursus zijn waar de ene reeks in het Frans word gedoceerd en de andere in het Engels.


Download hier het programma.

[ Terug naar begin van de pagina ][ Terug naar de homepage ]